Keyboard Maestro

Keyboard Maestro 4.3.2

Sneltoetscombinaties maken voor handelingen op de Mac

VOOR

  • Geeft geavanceerde controle
  • Vooraf ingestelde shortcuts
  • Goede tutorial

TEGEN

  • Ingewikkeld voor beginners

Goed
7

Met de gratis probeerversie van Keyboard Maestro creëer je 'keyboard shortcuts', oftewel sneltoetscombinaties, om allerlei handelingen snel te verrichten. Zo vergroot je je productiviteit én hoef je minder gebruik te maken van de muis.

Geavanceerde computerfanaten kunnen niet zonder sneltoetscombinaties, maar ook als huis-tuin-en-keuken gebruiker vertrouw je misschien meer op shortcuts dan je denkt. Stel je maar een leven voor waar je niet kopieert en plakt met CTRL-C en CTRL! Keyboard Maestro geeft je de mogelijkheid om voor allerlei handelingen sneltoetscombinaties in te stellen. Deze acties gaan van het openen van een applicatie en het vooruitspoelen in iTunes tot het uitschakelen of wakker maken van je Mac.

Bij het eerste gebruik geeft Keyboard Maestro je een welkomstlesje in het aanmaken van een zogenaamde 'macro': dit is de combinatie van de 'trigger' (een of meerdere toetsen, een script, etc.) en de uit te voeren actie. Keyboard Maestro's menu stelt alle mogelijke acties duidelijk tentoon en bevat ook de nodige vooraf ingestelde shortcuts. Vooral van beginners vergt het echter enige oefening en onderzoek om zelf goed werkende macro's te produceren.

Wil je tot in het uiterste detail handelingen definiëren met shortcuts, dan is Keyboard Maestro het ideale stuk gereedschap. Blijkt dit programma iets te geavanceerd, dan raden we je zoek- en lanceerapplicatie Quicksilver aan.

Meeste downloads Toetsenborden voor mac

Meer
Keyboard Maestro

Download

Keyboard Maestro 4.3.2

Beoordelingen about Keyboard Maestro